Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyorsan

Főoldal » Általános iskola » Fizika
649
Egy lánctalpas traktor tömege 5 000 kg. Lánctalpainak talajjal érintkező együttes területe 2,5 m2. Mekkora a lánctalpas traktor talajra gyakorolt nyomása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Egyszerű
p = F/A
nyomás = nyomóerő / nyomott felület
5000 kg = 50000 N
50000/2,5 = 20000
tehát 20000 Pa (20 kPa)
0