Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
443
Egy egyenlő oldalú háromszög oldala 10 cm. Számítsuk ki a magasságát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Rajzoljuk be a háromszög magasságát. Így két derékszögű háromszöget kapunk.
átfogója =10 cm
egyik oldala a magasság
másik oldala pedig 10/2 = 5 hosszú
Pitagórasz tételét felírva:
m négyzete plusz 5 négyzete = 10 négyzete
Ebből m négyzete = 100-25 =75

m = gyök 75
0