Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy háromszögben a szögek aránya 2:3:5.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
5243
A kérdés: Lehet-e a háromszög egyenlő szárú?
B kérdés: Mekkorák a szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
aranyok
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha egy háromszög egyenlő szárú, akkor van két egyenlő nagyságú szöge, a akkor a belső szögek aránya a:a:b.

Azaz ha a belső szögek aránya 2:3:5, akkor nem lehet, mert mindhárom szög különböző.

Mekkorák a szögek?
2x+3x+5x=180°
10x=180°
x=18°

Szögek:
2x=2*18°=36°
3x=3*18°=54°
5x=5*18°=90°
0