Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség

Főoldal » Középiskola » Matematika
468
Egy cég gyártósorán ötféle munkafolyamatot kell végezni. Az 1000 dolgozóból 230 tudja elvégezni mind az öt munkafolyamatot 460 csak az első négyet 23 pedig csak az első hármat. Találomra kiválasztva egy dolgozót mi a valószínűsége, hogy el tudja végezni a negyedik munkafolyamatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Valószínűség, valószínűségszámítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ok. Szerintem ez meg van.

Végülis csak azt kéne tudni, hogy mennyi a kedvező esetek száma=
Kik a jók?
Az első csoport (mert mindent tud) =230
A második csoport (mert tudja a négyest) = 460
A többiek meg hozzá se szagolnak a 4.folyamathoz.
Igy van 230+460= 690 jó ember....

valsz = 690/1000

Szerintem ennyi.
BGY
1