Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkorák az oldalai?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2159
Egy háromszögben az oldalak aránya 1:4:7, kerülete pedig 108 cm. Mekkorák az oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
aranyok
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kerület a három oldal hosszának az összege.
K=a+b+c
Az aranyos osztást felhasználva:
K=1x+4x+7x
108=12x
x=9

Oldalak:
1x=1*9=9 cm
4x=4*9=36 cm
7x=7*9=63 cm
0