Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
534
Egy motorkerékpáros egy utat 3 nap alatt tett meg. Az első napon megtette az út 30%-át , a második napon a megmaradt út felét, a harmadik napon pedig 105 km-t.
a) Mekkora az egész út hossza?
b)Hány km-t tett meg a motorkerékpáros az első és a második napon külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-2

Legyen az egész út: x
1. nap: (30/100)x
2.nap: ((70/100)x)/2
3.nap: 105 km
(30/100)x+((70/100)x)/2+105=x
(65/100)x+105=x
105=(35/100)x
a,
x=300 km az egész út hossza
b,
1.nap: (30/100)×300=90 km-t az első napon
2.nap: ((70/100)×300)/2=105 km-t a második napon






0