Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
783
Egy tömbházban kétszobás és négyszobás lakások vannak, összesen 20 lakás. Hány kétszobás és hány négyszobás lakás van a tömbházban, ha szobák száma 46?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

Kétszobás lakás összesen: x
Négyszobás lakás összesen: 20-x
2x+4(20-x)=46
2x+80-4x=46
-2x+80=46
-2x=-34
x=17 kétszobás lakás összesen, és így 3 négyszobás lakás

-1