Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
990
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni a kémia házi feladatomban! ( alapképlet: 4Al + 3O2 = 2Al2O3)
Ezek a kérdések hozzá:

6 mol Al2O3 hány mol alumíniumból keletkezik?

12*1023 db alumíniumatom hány db oxigénnel egyesül?

51g alumínium-oxid hány gramm alumíniumból keletkezik?

2 mol alumíniumból hány g termék keletkezik?
Előre is nagyon szépen köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
6 mol Al2O3 hány mol alumíniumból keletkezik?
Ha 2 mol Al2O3 4 mol Al-ból keletkezik, akkor
6 mol (3*2 mol) 3*4=12 mol Al-ból keletkezik

12*1023 db alumíniumatom hány db oxigénnel egyesül?
12*1023 db alumíniumatom=2 mol Al atom
Ha 4 mol Al atom 3 mol oxigénnel egyesül, akkor
2 mol Al atom a felével: 1,5 mol oxigénnel egyesül.
1,5 mol oxigén = 1,5*6*10²³ db oxigén molekulával.


51g alumínium-oxid hány gramm alumíniumból keletkezik?
1 mol alumínium-oxid tömege 102 g.
51 g alumínium-oxid 0,5 mol.

Ha 4 mol Al-ból 2 mol alumínium-oxid keletkezik, akkor
1 mol Al-ból 0,5 mol alumínium-oxid keletkezik.
27 gramm Al-ból 51 gramm alumínium-oxid keletkezik.


2 mol alumíniumból hány g termék keletkezik?
Ha 4 mol Al-ból 2 mol alumínium-oxid keletkezik, akkor
2 mol Al-ból 1 mol alumínium-oxid keletkezik.
1 mol alumínium-oxid tömege 12 gramm.
1