Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Ezt az adatokból nem lehet kiszámítani.
Csakis egy oldalt és egy szöget tudunk. A másik oldal akármilyen hosszú lehet, így az átló is akármilyen hosszú lehet.
Kéne a másik oldal és akkor a cosinus tétellel simán megy.
0

Bocsánat, rombusz és nem paralelogramma...
Ok, mindjárt küldöm.
0

cos tétel:
c négyzet = a négyzet meg b négyzet ből 2 szer a szor b szer cos szög (ami c oldallal szemben van).

átló négyzete = 6 négyzete + 6 négyzete -2szer 6szor 6szor cos 120 fok
átló négyzete = 108

átló = gyök 108
átló 7 10,4

Bocsánat a félreértésért. Azt gondoltam, hogy paralelogramma...
0