Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
Helloo, tudna valaki segíteni ebben a két példában?
1-A nyitott femtartaly négyoldalas gúla alakú , a csúcsa lefelé néz. Az alap egy téglalap, a szélei 17 cm és 30 cm hosszúak, mélysége 11 cm. Mennyi dm2 lap szükséges ehhez a tartalyhoz? Mekkora a térfogata (literben)?
2-a hordó 1,5 m magas, alapja átmérője 0.8m. hány hl víz fél el egy hordóban?
Mennyi minimális mennyiségű lap szükséges annak előállításához?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2. kérdés:
tegyük fel, hogy ez egy béna hordó, vagyis henger alakú. A hordók ugye nem ilyenek szoktak lenni....

Henger térfogata= r négyzet szer pi szer magasság
V= 0,4 négyzeten szer 3,14 szer 1,5 = 0,7536 köbméter = (1000 a váltószám)
753,6 köbdeciméter =
köbdeciméter = liter
= 753,6 liter

1 hl= 100 Liter

= 7,536 HL


1.feladat:
rajz nélkül nehéz.
Küldjél egy emailt és akkor szkennelve beküldöm.
[email protected]
0