Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
318
Egy kocka lapjait így festjük be: 1 lap sárga, 1 lap piros, 1 lap barna és 2 lap kék.
Mekkora annak a valószínűsége, hogy
a) kék
b) sárga
c) zöld színű lap lesz felül?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egy kocka lapjait így festjük be: 1 lap sárga, 1 lap piros, 1 lap barna és 2 lap kék.
Mekkora annak a valószínűsége, hogy
a) kék: P=2/6=1/3
b) sárga: P=1/6
c) zöld színű lap lesz felül? P=1/6 ha a hatodik lap zöld, ha nem az, akkor nulla.
A valószínűség P = kedvező/összes esetek száma.
0