Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Jól ábrázoltam ezt a függvényt?

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Nagyon megzavart a megoldókulcsban lévő, mert ott kettesével veszi a kis cellákat a koordináta-rendszerben, de nem tudom, hogy azért -e, mert ő nem rajzolta fel az elmozgatott tengelyeket (vagy pont, hogy csak azt rajzolta be..) (?)

Köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Sajnos a Te rajzod nem értékelhető, mert egyik tengelyen SEM jelölted be az egységeket (legalább egy számot).
A javítókulcsban bejelölték, ott "kétkocka"= eggyel.
Balra ment egyet (ami két kocka) és kettőt lefelé (nála ez 4 kocka)

Ha bejelölöd a számokat a Te rajzodon, akkor az is jó lesz.
1

Csatoltam képet. Ábrázoltam függvénytranszformációval és értéktáblázattal is. ha a "mozgatásra"
vagy kíváncsi, nézd meg a youtube videómat kérlek. https://www.youtube.com/watch?v=O-gI3d-LHAQ&list=PLwXxAxAEOlGhNv6JCOwW1uDe3X-CiXbzj&index=4
Remélem megoldásnak tudod jelölni a válaszom. Köszi!
Módosítva: 6 éve
0