Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
544
1 . Mi a lehetelen esemény?

2 . Írj példát lehetetlen eseményre!

3 . Mi a biztos esemény?

4 . Írj példát biztos eseményre!

5 . P(3 vagy 4)=

6 . P(páratlan)=

7 . P(4-nél nagyobb)=

8 . P(legalább 4)=

9 . Miért hívjuk a pénzérme egyik oldalát fejnek, a másikat írásnak?

10 . Milyen szám van a szabályos dobókockán a 4-es számmal szemben?

11 . Milyen egy szabályos dobókocka?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1 . Mi a lehetelen esemény? Az az esemény, mely soha nem következik be, azaz a bekövetkezési valószínűsége nulla.

2 . Írj példát lehetetlen eseményre! Például szabályos dobókockával soha nem dobok 6-nál nagyobb értéket. (majd akkor, ha piros hó hullik!)

3 . Mi a biztos esemény? Az az esemény, ami mindig bekövetkezik, a valószínűsége 1. (100%, tuti!)

4 . Írj példát biztos eseményre! Például egy szabályos dobókockával legalább 1, de legfeljebb 6 pozitív egész számot dobok. Vagy 1 pénzérmével írást, vagy fejet dobok.

5 . P(3 vagy 4)=2/6=1/3

6 . P(páratlan)=1/2

7 . P(4-nél nagyobb)=2/6=1/3

8 . P(legalább 4)= 3/6=1/2

9 . Miért hívjuk a pénzérme egyik oldalát fejnek, a másikat írásnak? Magánvéleményem. Írás, mert ki van írva az értéke, fej, mert vagy valaki feje, vagy ábra díszíti.

10 . Milyen szám van a szabályos dobókockán a 4-es számmal szemben? 3-as.

11 . Milyen egy szabályos dobókocka? Hat oldallapján 1, 2, ... 6 pötty van,
Kérlek, jelöld válaszomat megoldásnak. Köszi!
Módosítva: 6 éve
1