Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help pls

Főoldal » Középiskola » Matematika
450
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Teljes négyzetet kell csinálni belőlük:
x négyzet -4x szel ------ (x-2) négyzetére utal
(x-2 ) négyzete = x négyzet -4x +4
Ezért én 4et hozzáadok MINDKÉT oldalhoz.

y négyzet+2y--- (y+1) négyzetére utal
(y+1) négyzete = y négyzet +2y +1
Ezért én még egyet hozzáadok MINDKÉT oldalhoz

( x négyzet -4x+4) +(y négyzet +2y +1) = 44+4+1
(x-2) négyzete+(y+1) négyzete = 49

Középpont (2,-1) sugár négyzete = 49
sugár = 7



x négyzet -4x utal (x-2) négyzetére, stb fent
y négyzete +10y---utal (y+5) négyzete
(y+5) négyzete= y négyzet + 10y + 25
ezért mindkét oldalhoz hozzáadok 25-öt

(x négyzete -4x+4) + (y négyzete+10y+25) +20 = 4+25
(x-2)négyzete +(y+5) négyzete = 9

K(2,-5) sugara = gyök 9 = 3
0

Pont ezt az átalakítást magyarázom a következő youtube videómban. Ha szeretnéd megérteni, érdemes megnézned. Megtisztelnél vele. Köszi! Természetesen az előttem szóló válaszát jelöld megoldásnak.
https://www.youtube.com/watch?v=bMC-wMV7mvc&list=PLwXxAxAEOlGhIzlIoCih8HrNtDLaymox6&index=12
Módosítva: 6 éve
0