Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉRLEK SEGÍTSETEEK!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
339
Pisti az edzésén 44 fekvőtámaszt szokott csinálni. Ma „csak” 38 fekvőtámaszt csinált. Mennyi a mai napi teljesítménye?


Egy gyárban 12 800 kerékpárt gyártottak ebben az évben. Ez 90%-a az év elején tervezett darabszámuknak. Mennyit szerettek volna eredetileg legyártani?


Három kőműves 144 000 Ft-ért elvállalt egy munkát. Az egyik 3 napot, a másik 4 napot, a harmadik 5 napot dolgozott. Mennyi pénzt kapnak fejenként, ha a ledolgozott napok alapján osztják szét a megkeresett összeget?


Egy medencébe ha 3 csapon keresztül engedem a vizet, akkor 6 óra alatt telik meg.
Mennyi ideig tartana a megtöltése, ha 1 csapot nyitok meg?
Mennyi ideig tartana a megtöltése, ha 6 csapot nyitok meg?
Milyen arányosság ez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az elsőre a válasz: Pisti teljesítménye 38/44=19/22. A többit is csinálom.
A második példa:
eredetileg akartak gyártani x darabot. x* 0,9= 12 800
x= 14 222,22 tehát kb. 14 223 dararabot akartak gyártani.
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet.
0