Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
602
Béla és Bella 84 km-rol is vonzónak talaljak egymást, igy vasarnap reggel 7kor Bela ugy hatarozz hogy elindul Bella felé. 8.30kor mar bella sem bírja tovabb es elindul Béla fele.
Mikor és hol talalkoznak, ha Bela atlagsebesege 35km/h,Bellae pedig 28km/h
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Béla 7 órától 8.30-ig s=t·v képlettel számolva s₁=1,5·35=52,5 km-t tesz meg

Bella s₂ utat tesz meg a találkozásig t idő alatt 28 km/h sebességgel, Béla 84-52,5-s₂ utat t idő alatt 35 km/h sebességgel
A t=s/v képlet alapján felírhatjuk az alábbi egyenletet
s₂/28=(31,5-s₂)/35

s₂=14 km
t=14/28=0,5 h
Tehát Bella indulási helyétől számított 14 km-nél fognak találkozni, Bella indulási idejétől számított fél óra múlva, azaz 9 órakor
0