Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
436
Egy 6,8 cm szer 6,8cm-es alapú négyzetes oszlop alakú dobozból át öntjük a benne lévő6 dl almalevet egy 8-cm-es belső átmérőjű, henger alakú kancsóba. Milyen magasan
a, lesz a kancsóba almalé?
b, volt a dobozban almalé?

a, almalé magassága a kancsóban:
b, almalé magassága a dobozban:


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szöveges
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
V=6 dl=600 cm³
m₁=V/r²π=600/4²·π=11,94 cm

b)
m₂=V/a²=600/6,8²=12.98 cm
0