Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEMATIKA SZÖVEGES FELADAT

Főoldal » Középiskola » Matematika
389
Sziasztok ezeket meg tudja valaki oldani?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
A négyzet oldala legyen "a".

A négyzet területe: Tn = a*a

A téglalap oldalai:
a-6
a+9

A téglalap területe: Tt = (a-6) * (a+9)

A két terület egyenlő:
a*a = (a-6) * (a+9)
a² = a²+9a-6a-54
0=3a-54
54=3a
a=18 egység a négyzet oldala.

2.
cölöp hossza:
x méter

x*2/5 + x*1/4 + 2,8 = x (szorzok 20-szal)
20*x*2/5 + 20*x*1/4 + 56 = 20*x
4*x*2 + 5*x + 56 = 20*x
8*x+5*x+56 = 20*x
13*x+56=20*x
56=7*x
x=8 méter a cölöp hossza.
1