Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
Sziasztok ezeket meg tudja valaki oldani?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1) A négyzet oldala "a" egység, a területegyezőségre felírhatjuk az alábbi egyenletet:

a²=(a+9)·(a-6)
az egyenletet megoldva
a=18 egység


2) A cölöp hossza "x" méter
(x/4)+(2x/5)+2,8=x
az egyenletet megoldva
x=8 m
0