Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Programozás Házi

374
Eléggé elakadtam a programozás házimban. Valakinek van ötlete, hogy ez hogyan lehetne megoldani? A feladatot C programnyelvben kéne elkészíteni (Feladatot lásd a képen). A válaszokat előre is köszönöm :) .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Informatika

Válaszok

1
A sorok formátuma erősen azt sugallja, hogy minden gyerekhez tartozik legalább egy állatfajta. Ebben az esetben "csalhatsz", mivel nem kell tudnod az állatokat, csak hogy hány van.

Ha egy sort elválasztasz a ":" karakternél, akkor az első fele lesz a név, a második fele pedig a kedvelt állatfajták ";" karakterrel tagolva. Ha itt megszámlálod ezeket, akkor tudod, hány állatot szeretnek.

Én Pythonnal ekkor azt csinálnám, hogy létrehoznék egy dictionary-t (hashmap?). Ebbe a kulcs az lenne, hogy hány állatot szeretnek, a hozzá tartozó érték pedig egy lista (tömb) azoknak az embereknek a nevével, akik annyi állatot szeretnek. Ekkor ha beolvastad az összes sort, akkor csak végigmész minden egyes kulcson növekvő sorrendben, aztán az adott kulcs listájában a neveket kiírod ABC sorrendben.

Sajnos nem tudom C-ben mit lehet csinálni és mit nem, de szinte biztos hogy használtam valami olyat, ami abban alapból nincs. Mindenesetre remélem valami ötletet adtam.
0