Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Próbaérettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
463
Csatoltam a feladatot.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
16)a
J: Jankó láb nagysága
átlag= (n elem összege)/n = 41,8 = (42+41+44+42+43+42+43+42+36+J) / 10

418 = 375 +J
J=43-as Jankó láb mérete.

b)
A medián a növekvő sorba rendezett elemek "közép értéke". Mivel páros számú (10) elemünk van, ezért a két középső átlaga.

36, 41, 42, 42, 42, 42, 43, 43, 43, 44

A két középső: az 5. és a 6., 42 és 42, tehát a medián 42.

c)
C esemény valószínűsége 0, mert az a) feladatban 10 legényről van szó, tehát mindegy, hogy a becenév vagy a keresztnév milyen.

A esemény:
Csak Icurka lába kisebb, mint 40, a többieké mind nagyobb.
Tehát annak valószínűsége, hogy legfeljebb 40-es lábmérethez tartozó nevet húzunk 1/10.

B esemény:
Annak valószínűsége, hogy a 36-ost húzzuk elsőnek 1/10
Annak valószínűsége, hogy a 41-est húzzuk másodiknak 1/9

Már ennek a kettőnek az együttes esélye jóval kisebb, mint az A esemény.

Tehát az események valószínűségének növekvő sorrendje: C, B, A

d)
10 névből 3 magánhangzóval kezdődő.
Annak valószínűsége, hogy legalább egy kihúzott név magánhangzóval kezdődik 3/10.
Ahhoz, hogy biztosan legyen egy magánhangzós név, 8 nevet ki kell húzni.

e)
C: Cingár életkora
I: Icurka életkora
C-I = 16 év

(C+4)/(I+4) = 2,6
C+4 = 2,6*(I+4)
C+4=2,6*I+10,4
C=2,6*I+6,4 (behelyettesítjük a C-I=16-ba)

2,6*I+6,4-I=16
1,6*I=9,6
I=6 éves Icurka
C=16+6=22 éves Cingár

1