Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
356
Válaszd ki az alábbi kifejezéssel egyenlő kifejezéseket (azonosságok)
7a(a-1+b)

1. 7a(a+b-1)
2. 7(a²-a+ab)
3. 7a-7+7b
4. 7a²-7a+7ab
5. 7a²(1-1/a+b/a²)

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
7a(a-1+b) = 7a²-7a+7ab

1. 7a(a+b-1) = 7a²+7ab-7a
2. 7(a²-a+ab) = 7a²-7a+7ab
3. 7a-7+7b
4. 7a²-7a+7ab
5. 7a²(1-1/a+b/a²) = 7a²-7a+7b

1., 2. és 4.
1

Csatoltam képet. A pirossal jelöltek azonosak. Meika! Elnézést, de a számtani sorozatos példától visszaléptem, de ezen sokat szerkesztettem,
Módosítva: 6 éve
1