Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
466
1.Bontsd fel a zárójelet
24(7,2-2,5x)=

2. Határozd meg a kifejezés helyettesítési értéké, ha x=0,25
24(7,2-2,5x)=

3. Bontsd fel a zárjeleket és végezd el az összevonásokat
4(4x-13)-8(7,5-x)-(-12x-16)=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.Bontsd fel a zárójelet
(minden tagot beszorzunk a zárójelben 24-gyel)

24(7,2-2,5x)=24*7,2 - 24*2,5*x = 172,8 - 60*x

2. Határozd meg a kifejezés helyettesítési értéké, ha x=0,25
(x helyére be kell írni 0,25-öt, és kiszámolni az eredményt)

24(7,2-2,5x)=
24*(7,2-2,5*0,25) = 172,8 - 60*0,25 = 157,8

3. Bontsd fel a zárjeleket és végezd el az összevonásokat
4(4x-13)-8(7,5-x)-(-12x-16)=

4*4x-4*13-8*7,5+8x+12x+16=

16x-52-60+20x+16=

36x-96
2