Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Általános iskola » Kémia
2635
Segítene valaki ezt a kémiai egyenletet megoldani!?
Magnézium+oxigén =Magnéziumoxid
(számítás 12g Mg égetésével hány gramm magnézium oxid keletkezik)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
2 Mg + O₂ → 2 MgO

1 mol magnézium tömege = 24 gramm

1 mol magnézium-oxid tömege = 24+16 = 40 gramm

2*24 gramm magnéziumból 2*40 gramm magnézium-oxid keletkezik az egyenlet alapján.

24 gramm magnéziumból 40 gramm magnézium-oxid keletkezik.
12 gramm magnéziumból 20 gramm magnézium-oxid keletkezik.
1