Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudtok még ebbe segíteni.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
399
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az osztálylétszám legyen x fő.

A harmada: x/3

A lányok 18-an vannak.

Akkor a fiúk létszáma: x-18 (osztály létszám mínusz a lányok).

A fiúk 4-gyel többen vannak, mint x/3, tehát (x/3) + 4 = a fiúk létszáma, ami = x-18

(x/3) + 4 = x - 18 (mindkét oldalt szorzom 3-mal)
x + 12 = 3*x - 54 (mindkét oldalból elveszek x-et)
12 = 2*x - 54 (mindkét oldalhoz hozzáadok 54-et)
66 = 2*x (mindkét oldalt osztom 2-vel)

x=33 az osztály létszám.




2