Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseg

Főoldal » Általános iskola » Matematika
533
1.Egy traktorista egy 1,8 ha területet 1,5 ora alatt szánt fel.
a)mennyi idő alatt szánt fel 1 ha területet?
b)mekkora területet szánt fel 7,5 ora alatt?

2) Egy vízcsap megtöltött egy medence 5/12-ét, azaz a medencebe75000 liter víz folyt
Mennyi víz fér a medencébe?

3)Egy iskolában a tanárok száma 1/10-e a diákok számának.
Az iskolában a tanárok és a diákok összlétszáma 473.
Hány tanár és hány diák van az illető iskolában?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segitsegeteket elore is koszonom
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
-1

1.feladat
1,8 ha 1,5 óra
1,5 óra×60=60perc
1,8 ha=18000 m²
a,
1ha 2,7 óra
b,
0,36 ha 7,5 óra
2.feladat
(5/12)x=75000 liter
x=180000 liter víz fér a medencébe
3.feladat
Tanárok száma: x
Diákok száma: 473-x
Így (1/10)×(473-x)=x
473-x=10x
473=11x
x=43
Így 43 tanár és 430 diák van.










-1