Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Egy háromszög AB oldala 14cm, BC oldala 20 cm hosszú, a B csúcsnál 75°-os szög van. Számítsd ki a háromszög harmadik oldalának hosszát! A választ centiméterben, két tizedesjegyre kerekítve add meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Cosinus tétellel

b²=c²+a²-2ac·cosβ
b²=14²+20²-2·14·20·cos75⁰ ⇒ b=21,24 cm
0