Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Ez így jó megoldásnak ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
483
Ez így jó megoldásnak ? Az 5 nm tudtam .
1. 3,45 tonna alma 92%-a első osztályú minőségű a többi másodosztályú. Hány tonna a másodosztályú alma?
2. A kertem 780 m2. A 30%-a veteményes, a 29%-a gyümölcsös és a fennmaradó terület füves. Hány m2 a füves terület?
3. Egy 5 kg-os öntvény 65%-a réz, 32%-a cink, a többi ólom. Hány kg az öntvényben az ólom?
4. Egy osztály 35% -a fiú. 14 fiú van az osztályban.Hány lány jár az osztályba?
5. A kereskedőnél Opel és Lada autók állnak az udvaron. Az autók 24%-a Lada. A Ladák 25%-a piros, a többi fehér. 9 piros Ladát árul a kereskedő. Hány autó áll az udvaron?
6. Egy nap 40%-át átalszom. 30%-ában dolgozom. Mennyi a szabadidőm órában?
Megoldások :
1. X*0,08 = 3,45
X = 43,125 tonna a másodosztályú alma

2. 30%+29% = 59%
X*0,41 = 780
X =

3. 65%+32% = 97%
X*0,03 = 5
X =
4. X*0,35 = 14
X = 40 lány jár az osztályba .

5.
6. 40%+30%=70%
X*0,3 = 24
X = 8 óra
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1.feladat
280 kg a másodosztályú
2.feladat
Maradt 41%, Így 780×(41/100)=319,8 m² a füves terület
3.feladat
150 kg
4.feladat
26 lány
A többit mindjárt írom

-1

5.feladat
150 autót
6.feladat
24×30/100=7,2 óra
-1