Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S. O. S

Főoldal » Általános iskola » Kémia
369
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
A réz égése :
Réz + Oxigén = Réz-oxid
2Cu + O2 = 2CuO

Nátrium reakciója vízzel :
Nátrium + Víz = Nátrium hidroxid + Hidrogén
2Na + 2H2O = 2NaOH + H2

Nátrium karbonát keletkezése :
Szódabikarbóna bomlása = Nátrium karbonát + Víz + Szén-dioxid
2NaHCO3 = Na2CO3 + H2O + CO2

Magnézium reakciója híg sósavval :
Magnézium + Sósav = Magnézium-klorid + Hidrogén
Mg + 2HCl = MgCl2 + H2
Módosítva: 6 éve
0