Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi! térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
579
Hányszorosára nő egy kocka felszíne, ha minden élét háromszorosára növeljük?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az eredeti kocka felszíne
F₁=6·a²
A megnövelt oldalú kocka felszíne
F₂=6·(3·a)²=6·9·a²

F₂/F₁=9
Tehát kilencszeresére nő a kocka felszíne, ha minden élét a háromszorosára növeljük.
0