Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi! térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1231
Egy henger alakú bögre belsejének magassága 12 cm, belső alapkörének átmérője 8 cm. Belefér-e egyszerre 0,5 liter kakaó? Válaszát indokolja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A bögre térfogatát kell kiszámolni: V=r²·π·m=4²·π·12=603,19 cm³=0,60319 dm³=0,60319 liter

Tehát belefér a bögrébe a fél liter kakaó.
0