Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi! térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
4929
A Bocitej Kft. 1 literes tejesdobozának alakja négyzet alapú egyenes hasáb. A dobozt színültig töltik tejjel. Hány cm magas a doboz, ha az alapnégyzet oldala 7 cm? Válaszát két tizedesjegyre kerekítve adja meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ennek a hasábnak a területét úgy számoljuk ki hogy:
V=T×m
Itt a T=7²=49 cm²
1 liter=1 dm³=1000 cm³
Így a doboz magassága:
1000=49×m⇒m=20,40 cm a magassága
-1