Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta geometria help?

Főoldal » Középiskola » Matematika
662
Ezt a házit kaptam: Hol helyezkednek el az A és B pontoktól egyenlő távolságra lévő pontok, ha A(2;5) és B(5;2)

Valaki ezt el tudná magyarázni nekem? Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenes, koordinátageometria, pontok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha 2 ponttól egyenlő távol kell lennie, akkor a pontoknak a szakasz felezőmerőlegesén kell lennie.

Középpont = koordináták átlaga = (7/2,7/2)

AB vektor = B-A= (5,2)-(2,5) = (3,-3)
Ez a keresett egyenesre merőleges vektor, tehát az egyenes normál vektora.

n(3,-3)
K(3.5, 3.5)
3x-3y = 3 szor 3,5 meg -3 szor 3,5
3x-3y= 0
x-y =0
x=y
1