Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni , nem tudom kiszámolni a feladatokat.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
924
1. Az útépítéshez kavicsot tárolnak egyenletesen elterítve.A 24 m² területen tárolt kavics súlya 456 000 N. Mekkora a nyomása?
2. Egy személyautó tömege 12 000 N. A gumiabroncsai 0,06 m² felülettel érintkeznek az úttesttel. Mekkora az autó nyomása ?
3. Az üzlet raktárban 3 m² területen sörösüvegekkel telt ládák vannak . A padlóra ható nyomás 26 000 Pa. Mennyi a ládák és a benne levő üvegek együttes súlya?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1. p=F/A=456000/24=19000N/m²=19000Pa=19kPa
2. (hasonlóan) p=12000/0.06=200000Pa=200KPa
3. G=F (nyomóerő)=?
G=p·A=26000N/m²·3m²=78000N⇒(7800kg) a tömege
1