Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
659
Egy henger alakú kecsketorony alakörének átmérője 2 m, magassága 6 m. A torony tetején egy kúp alakú cseréptető található, amely 1,5 m magas.
a, mekkora a torony teljes térfogata?
b, mekkora a cseréptető és a torony falának felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) Kiszámolod a henger és a kúp térfogatát, minden adott hozzá, csak be kell írni a térfogatképletbe, ezeket összeadod.

b) A henger oalástja már most is kiszámolható, a kúp palástjához kell az alkotó hossza, ami a Pitagorasz-tételből jön ki:

1²+1,5²=a²
1+2,25=a²
3,25=a²
 3,25 =a, igény szerint kerekíted. Így már a kúp palástjának területe is megadható.
0