Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1471
Egy háromszög egyik szöge a másik két szög összegének a fele. A két nagyobbik szög együttvéve akkora, mint a legkisebb szög 3-szorosa. Mekkorák a háromszög szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
40 fok, 60 fok, és 80 fokosak a szögei
-1

Matek tanárom megoldása: jelöljük a háromszög szögeit bétával(β) gammával(γ) és iótával(ι)
β =45fok , γ=75fok ι=4/3β
0