Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SEGITSÉG!! Kérlek, nagyon fontos!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
440
200 ml ρ=0,88g/ml sűrűségű benzolt klóroznak katalizátor jelenlétében.
a) Számítsd ki a keletkezett monoklórbenzol tömegét, ha a reakció hatásfoka 70%.
b) Számítsd ki a benzol klórozásához szükséges klór térfogatát (normál körülmények között)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

4
Van erre keplet?
0

Angelika! A benzol tömegét a térfogat és a sűrűség szorzataként ki tudod számolni.
C6H6 + Cl2 = C6H5Cl +HCl egyenlettel kell számolnod, De a benzol tömegének csak a =70%-val számolj!
Módosítva: 6 éve
0

Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet.
1