Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi segíts!

Főoldal » Középiskola » Matematika
500
S.O.S!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
AC vektor = C-A=(4,5)-(-2,-1) = (6,6)
Ez merőleges a magasságra, tehát az egyenes normál vektora

n(6,6)
b(4,-3)

6x+6y= 6szor 4 meg 6 szor -3
6x+6y=6
x+y=1
a magasság vonal


AC egyenlete:
AC vektor = C-A = (6,6)
Ez AV vel párhuzamos, tehát irányvektora.
Normálvektor: koordinátákat felcserélem és egyiket -1szeresre változtatom
n(-6,6)
pont c(4,5)
-6x+6y=-6 szor 4 meg 6szor 5
-6x+6y=6
-x+y=1

Metszéspont = egyenletrendszer megoldása

x+y = 1
-x+y=1

Összeadva:
2y=2
y=1
x=0
M(0,1)
0