Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!! Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1627
1. feladat: Ha egy tört számlálójához is és a nevezőjéhez is 3-at adunk, az értéke 1/2; ha viszont a nevezőjéből 1-et elveszünk, értéke 1/3 lesz. Melyik ez a tört?
2. feladat: Egy társaság vacsorához készülődik.Ha a teremben lévő asztalok mindegyikéhez 10 ember ül, akkor 4 hely üresen marad. Ha mindegyikhez 8-an ülnek, akkor 3 embernek nem jut hely. Hány asztal van a teremben és hányan akarnak vacsorázni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x/ y a tört

(x+3)/ (y+3) = 1/2

2(x+3) = 1(y+3)
2x+6 = y+3
2x+3=y

x/(y-1)= 1/3

3x=y-1
3x+1=y


egyenletrendszer
2x+3=y
3x+1=y

2x+3=3x+1
2=x
y=3szor 2 meg 1 =7
A tört = 2/7
0