Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

GPS.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1072
Mennyi idő alatt ér a 36 000 km magasan éppen fölötted elhaladó GPS-műhold jele a GPS-vevőbe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A jel egy elektromágneses hullám, azaz a terjedési sebessége egyenlő a fénysebességével, ami 300 000 km/s .
c = 300 000 km/s
s = 36 000 km
t = ?
-------------------
v = s/t ebben az esetben v=c, azaz c = s/t --> t = s/c
t = 36 000 km / 300 000 km/s
t = 0,12 s

Azaz a jel 0,12 s alatt éri el a vevőt.
:)
0