Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
792
Mennyi az 1 perc alatt végzett elektromos munka ha a fogyasztó két kivezetése között mért feszültség 4V a rajta áthaladó áramerőség 2A?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika SOS
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
I = 2 A
U = 4 V
t = 1 p = 60 s
P = ?
W = ?
----------
P = U · I
P = 4 V · 2 A
P = 8 W

W = P · t
W = 8 W · 60 s
W = 480 J

De akár így is lehetett volna
P = U · I
W = P · t
⇒ W = U · I · t
W = 4 V · 2 A · 60 s
W = 480 J

:)
0