Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tengelymetszet

Főoldal » Középiskola » Matematika
1224
Egy egyenes körhenger tengelymetszete olyan téglalap, melynek oldalai 12cm és 30cm hosszúak.Mekkora lehet a körhenger térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kétféle megoldás lehetséges:
henger magassága = 12
kör sugara 30/2 = 15
Térfogata = r négyzet szer pi szer magasság
V= 15 négyzete x 3,1 4 x 12

Vagy fordítva:
magasság =30
sugár =12/2=6
Térfogat= 6 négyzeten x3,14 x 30
0