Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Angol

797
Valaki tud ötleteket adni hogy hogyan kezdjem el leírni a témaköröket a 8.-as angol szóbeli felvételihez?
Témakörök: családom és én, lakás, napirend, barátok, iskola, szabadídős tevékenységek/hobbik, utazás/nyaralás, lakóhelyem, vásárlás, időjárás/évszakok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Idegen nyelv

Válaszok

2
Kis fogalmazásként, amibe kiemeled a kulcsszavakat, vagy ha jobban improvizálsz, csak kulcsszavakat rögtön. A lényeg az, hogy beszélj folyamatosan.
0

A családom és én témakörnél kezdd saját magaddal, mi a neved, hány éves vagy, milyen suliba jársz, hobbijaid, a külsőd. Utána beszélhetsz a családtagjaidról, anya, apa, ha van testvérek és háziállatok. Róluk mondd el, hogy hány évesek, hogy néznek ki és egy pár belső tulajdonságot is.

A lakás témánál mondd el azt, hogy milyen típusú házban laktok (panel, családiház), azt is odaveheted, melyik városban laksz. Utána jöhet, hogy hány szobás/emeletes a ház, sorold fel őket, majd mutasd be a szobádat részletesen (ide jöhet a fal színe, meg hogy hol vannak a bútorok és miért szeretsz ott lakni). Azt is elmondhatod mit csinálsz a lakásotokban.

A napirend, szerintem egyértelműbb, ott kezdd azzal, hogy felkelsz reggel és fejezd be a lefekvéssel. Elmondhatod egyaránt a hétköznapjaid és a hétvégéid is.

A barátok témánál mutasd be a legjobb barátod (ugyanúgy a nevét, korát, külső és belső tulajdonságait, mit csináltok együtt, hol ismertétek meg egymást).

Az iskolánál kezdd azzal, hogy bemutatod a saját iskolád, ahova te jársz. (hányan járnak oda, hogy néz ki, milyen termek vannak). Ide azt is elmondhatod, hogy min változtatnál rajta, ha van olyan.

A szabadidőhöz először mondd el, mennyi időd jut a hobbijaidra a tanulás mellett. Aztán sorold fel a hobbijaid, majd picit részletesebben mutasd is be őket.

A nyaralás témához legegyszerűbb az, ha elmeséled az eddigi kedvenc nyaralásod (itt lehet hazudni is, nem fognak utána nézni, hogy merre, meg hogy nyaraltál).

A lakóhely téma egyenlő a városod bemutatásával (mennyien laknak itt, milyen épületek és boltok vannak, melyik a kedvenc helyed és miért), és ide lehet még venni a nagyváros kontra falu dolgot is, hogy te hol laknál szívesebben és miért (érvelj mellette és ellene is!)

A vásárlás témánál mondd el, hogy szoktál-e vásárolni menni (itt mondd azt, hogy igen, mert arról úgy könnyebb beszélni). Ezekről mindenképpen beszélj ennél: kivel vásárolsz, hol vásárolsz, szupermarket kontra kisbolt.

Az időjárás/évszakok témánál beszélj arról, hogy M.o.-n milyen az éghajlat, hogy mennyi eső esik, hány évszak van itt, milyenek az évszakok és, hogy neked melyik a kedvenced és miért.

Természetesen nem muszáj mindenhol az igazságot mondani, arról beszélj, amiről jobban tudsz.
Remélem tudtam segíteni! :)
1