Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kepler törvények

Főoldal » Középiskola » Fizika
1636
A Föld 150 millió km távolságban kering a Nap körül. A keringési ideje 1 év. Határozzuk meg az Uránusz keringési idejét, ha tudjuk hogy a távolság 2875 millio km
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok:
r1 = 150 millió km; T1 = 1 év; r2 = 2875 millió km.
T2 = ?
Mindkét bolygó a Nap körül kering, így a keringési idejük és a pályasugaraik között
fennáll (Kepler III. tv.)
Behelyettesítve:
T2=99,2 min .
Az Uránusz 83,9 év alatt tesz meg egy fordulatot a Nap körül.
Módosítva: 5 éve
0