Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8. matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
701
Egy téglalap alakú fénykép mérete 9 x 13,5 (cm). Erről egy 10 x 15 (cm)-es másolatot készítünk.
a) Mekkora a hasonlóság aránya?
b) Hogyan változik a fénykép kerülete?
c) Hogyan változik a fénykép területe?
d) Készítsünk vázlatokat úgy, hogy O az egyik csúcs legyen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, házi, hasonlóság
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,
0,9:1
b,
Az egyik kerület: (9+13,5)×2=45 cm
Másik kerület: (10+15)×2=50 cm
5 cm-rel nő a fénykép kerülete
c,
Egyik terület: 9×13,5=121,5 cm²
Másik terület:10×15=150 cm²
Így nő a kerülete 28,5 cm²-rel
d,
Ezt sajnos nem tudtam, mert nem tudok fényképezni.
0