Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud segíteni a kémiába?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
598
Mennyi a tömege a következő anyagoknak?
1 MOL N-atom
1,5 MOL N-atom
15dm³ nitrogén gáz (p(nitrogén) =1143g/m³)
1db N-atom
1dm³ levegőben lévő nitrogén(p(nitrogén) =1143g/m³)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1 MOL N-atom
14 g

1,5 MOL N-atom
1,5 * 14 g = 21 g

15dm³ nitrogén gáz (p(nitrogén) =1143g/m³)
15 dm³ = 0,015 m³
0,015 m³ * 1143 g/m³ = 17,145 g

1db N-atom
14 g / (6*10²³ db) = 2,33 * 10-23 g


1dm³ levegőben lévő nitrogén(p(nitrogén) =1143g/m³)

A levegő 78%-a nitrogén.
1 dm³ levegőben 0,78 dm³ nitrogén van.
0,78 dm³ = 0,00078 m³
0,00078 m³ * 1143g/m³ = 0,89154 g
1