Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
630
Egy kör egyenlete (x-3)²+(y+4)²=4
Írja fel annak a körnek az egyenletét, amely a megadott körrel koncentrikus, és a sugara 12 egység!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha van függvénytábla, akkor nem lehet megbukni. :))

Fv táblában szerepel a kör egyenlete
közepét megtartjuk ,mert a koncentrikus ezt jelenti és a sugarat kell lecserélni.


A sugár négyzete van a jobboldalon
4 helyett kell mást írni.
r négyzete kell, vagyis 12 négyzete = 144.

(x-3) négyzete + (y+4) négyzete = 144
0