Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikában szeretnék segítséget kérni még egy feladatnál

Főoldal » Általános iskola » Fizika
466
Egy gyerek tömege 40 kg,két talpának összfelülete 250 négyzet cm.
Hány Pa nyomással nehezedik a talajra? (több jó válasz)
Válaszlehetőségek:
-6000 Pa
-16000 N/négyzetméter
-1600 Pa
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
F=40·10=400N
A=0,025m²
p=F/A=400N/0,025m²=16000N/m²=16000Pa=16kPa (kilopaszkal)
1