Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
573
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A szögek A,B,C
A=2/3B =>B=3/2A=6/4A
A=0,8C => C=5/4A
A+B+C=180
--------------
A+6/4A+5/4A=180
(4+6+5)/4A=180
A=180*4/15=48°
B=3/2*48=72°
C=5/4*48=60°

A legnagyobb külső szög a legkisebb belső szöghöz tartozik, a 48°-oshoz
a szög: 180-48=132°
0

Más jelölésekkel leírva:
0