Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögszámítás sin, cos, stb.

Főoldal » Középiskola » Matematika
379
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Rendkívül egyszerű, ugyebár tudjuk, hogy
sin α = szemközti befogó / átfogó, ezek alapján sin α = 12 / 24, és ebből megkapjuk, hogy α=30°
0

sinx=a/c=12/24=0,5 A 30⁰-os szög szinusza 0,5 (ha fejből nem tudod, akkor függvénytáblából kinézhető)
0